Нацисти і труна в космосі: “Rammstein” вперше за 7 років випустив новий кліп і відразу зчинив сканадал (відео)

29.03.2019, 19:11
18663

Німецький популярний гурт Rammstein вперше за сім років випустив новий сингл Deutschland (Німеччина) і кліп на нього, в сюжеті якого задіяний Голокост.

Читайте також: NK випустила новий кліп у дуеті з лауреатом Grammy (відео)

Ще з виходом трейлера кліпу на колектив обрушилася жорстока критика за “порушення меж дозволеного” і недоречності використання настільки трагічної теми.

В одній зі сцен відео учасники колективу постали в смугастих робах, що нагадують одяг в’язнів в колишніх нацистських концтаборах, стоячи з мотузками від шибениць на шиї. Також резонанс викликала зірка Давида на робі одного з учасників. Такі зірки носили на одягу євреї в нацистській Німеччині, зокрема в концтаборах.

Так, в коментарі німецькому виданню Bild міністр освіти Шлезвіг-Гольштейна і прес-секретар Єврейського форуму в ХДС Карін Прієн заявили, що відеоряд є “огидним несмаком, який, звичайно, служить тільки для генерації кліків”.

Фелікс Кляйн, урядовий уповноважений з антисемітизму, заявив, що, якщо відео випущено для стимулювання продажів, “це несмачна експлуатація [ідеї] творчої свободи”.

“Те, як Rammstein тут використовує страждання і загибель мільйонів людей в розважальних цілях, виглядає непристойно і огидно”, – підкреслив Кляйн.

Також повідомляється, що після досить скандального кліпу директор Фонду баварських меморіалів Карл Фреллер запросив Rammstein відвідати колишній концтабір Дахау, однак Rammstein наразі поки ніяк не прокоментував таке “запрошення”.

Зауважимо, що композиція Deutschland стала першою за останні сім років у доробку гурту.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com