Науковці назвали групу людей, у якої розвивається імунітет до COVID-19 без інфікування

19.11.2020, 08:50
89473

Як правило, лікарі рекомендують не контактувати з родичами, які хворіють на коронавірус. Однак це не завжди справедливо. Нещодавно дослідники з’ясували, що діти, які комунікують з зараженими COVID-19 батьками, можуть набути імунітет без інфікування. Такі висновки дозволяє зробити стаття, опублікована в виданні Nature Communications.

Читайте також: Що робити, якщо у вас коронавірус та не підписана декларація з сімейним лікарем

Дослідження, проведене австралійськими вченими, показує, що діти, які тісно контактують з батьками, симптоматично хворіючими COVID-19, здатні виробляти імунну відповідь на коронавірус, не відчуваючи при цьому тяжких симптомів інфекції. Це вірно навіть для тих дітей, які регулярно спали в ліжку з хворими батьками.

Автори роботи вивчили імунний профіль сім’ї, що складається з двох батьків з симптоматичним COVID-19 і їх трьох дітей молодшого шкільного віку. Ще до того, як коронавірус широко поширився по Австралії, батьки були присутні на публічному заході без своїх дітей.

Коли батьки повернулися додому, у них з’явилися симптоми респіраторного захворювання — кашель, підвищена температура, нежить і головний біль. Після появи симптомів кожні 2-3 дні вони здавали аналізи. У кожного з випробуваних в слині були знайдені антитіла до коронавірусної інфекції. При проведенні аналізів тих же показників у дітей з’ясувалося, їх організм став виробляти імунітет саме на той штам вірусу, який був у їхніх батьків.

При цьому у наймолодшої дитини, у якої не було ніяких симптомів вірусного захворювання, був знайдений найсильніший імунітет до COVID-19. Незалежно від сили імунітету у кожної дитини рівень біохімічних медіаторів запалення залишався на низькому рівні, що говорить про те, що вони інфіковані були.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com