Науковці назвали нове серйозне ускладнення від COVID-19

15.10.2020, 12:09
86639

Вчені назвали нове дуже серйозне ускладнення від коронавіруса. Як виявилося, пацієнти, що перенесли COVID-19, можуть безповоротно втратити слух. Причому така проблема розвивається дуже швидко і вимагає невідкладного втручання.

Читайте також: Перетворює легені в желе: назвали страшний симптом коронавірусу

Дослідники з Великобританії опублікували результати в журналі BMJ Case Reports, пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Подібне сталося з 45-річним чоловіком з астмою. Його госпіталізували з коронавірусом і підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Пацієнта вдалося “витягнути” за допомогою ремдесевіра і внутрішньовенних стероїдів, але через тиждень у нього з’явився дзвін у вухах (тіннітус). Незабаром він перестав чути лівим вухом.

Медики кажуть, що раніше проблем зі слухом у пацієнта не було, а жоден з препаратів, які він отримував, таких ускладнень не дає.

Пізніше з’ясувалося, що у чоловіка була сенсоневральна втрата слуху в лівому вусі – коли внутрішнє вухо або нерв запалилися, або пошкоджені. Лікування стероїдами виявилося частково успішним.

Читайте також: Вчені назвали нові несподівані симптоми коронавірусу

У статті говориться, що подібні ускладнення траплялися також з пацієнтами з інших країн.

“Можливо, вірус Sars-Cov-2 проникає в клітини внутрішнього вуха і викликає загибель клітин і/або змушує організм виділяти запальні хімічні речовини, звані цитокінами, які можуть бути токсичними для внутрішнього вуха”, – говорять автори дослідження.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com