Науковці розповіли про способи профілактики раку кишечника
Близько 35% випадків розвитку раку кишечника пов’язані зі способом життя, у тому числі з поганим харчуванням. Про це заявили вчені з Австралії, повідомляє Medicalxpress.
Читайте також: Науковці назвали ранній симптом раку підшлункової залози
Фахівці розповіли про основні правила, які допоможуть у профілактиці такого захворювання.
Отже, передовсім вчені порадили дієту з високим вмістом клітковини. Дорослим рекомендується вживати не менше 30 г клітковини в день. Її багато в пшеничних висівках, які можна додавати в каші, йогурти і смузі.
Також при профілактиці може допомогти щоденне вживання молочних продуктів і кави. Крім того доведено користь поліненасичених жирних кислот омега-3, які містяться в жирній рибі.
При цьому вчені фахівці рекомендують вживати менше м’яса. Особливо шкідливі для кишечника яловичина, телятина, баранина і свинина.
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)