Науковці розповіли про способи профілактики раку кишечника

15.09.2019, 10:19
42052

Близько 35% випадків розвитку раку кишечника пов’язані зі способом життя, у тому числі з поганим харчуванням. Про це заявили вчені з Австралії, повідомляє Medicalxpress.

Читайте також: Науковці назвали ранній симптом раку підшлункової залози

Фахівці розповіли про основні правила, які допоможуть у профілактиці такого захворювання.

Отже, передовсім вчені порадили дієту з високим вмістом клітковини. Дорослим рекомендується вживати не менше 30 г клітковини в день. Її багато в пшеничних висівках, які можна додавати в каші, йогурти і смузі.

Також при профілактиці може допомогти щоденне вживання молочних продуктів і кави. Крім того доведено користь поліненасичених жирних кислот омега-3, які містяться в жирній рибі.

При цьому вчені фахівці рекомендують вживати менше м’яса. Особливо шкідливі для кишечника яловичина, телятина, баранина і свинина.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com