Науковці розповіли, який овоч знижує ризик інсульту
Науковці заявили що томати здатні знизити ризик інсульту. Вчені проаналізували здоров’я понад 1000 фінських чоловіків, спостереження в середньому тривало 12 років. За цей період близько 70 чоловіків зіткнулися з інсультом.
Читайте також: Чому вода важлива для нашого організму
Про це пише American Academy of Neurology Journals.
У тих, хто споживав більше томатів, ризик інсульту знизився на 55%. Порівняння проводилося з тими, хто не вживав овочі. Для інсульту, пов’язаного з тромбами, зниження ризику склало 59%.
Спеціалісти зазначають, що помідори багаті на антиоксидант лікопін. Його високий рівень в крові захищає від інсульту. Вчені виявили, що з 259 чоловіків з високим рівнем лікопіну тільки в 11 стався інсульт.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)