Науковці створили ефективну вакцину для літніх людей від COVID-19

1.10.2020, 18:49
85569

Вчені зі США розробили вакцину від коронавірусу, яка, за попередніми даними, може ефективно захистити від зараження людей похилого віку. Про це повідомляє Nature, вказуючи на дослідження Евана Андерсона з Медичної школи Університету Еморі в Атланті.

Читайте також: Зеленський заявив, що в Україні готується 4-5 ліків від COVID-19

Відзначається, що вакцина біотехнологічної фірми Moderna розроблена спільно з Національним інститутом алергії та інфекційних захворювань США перебуває на фінальних стадіях випробування. Її також випробували на людях старшого віку. Виявилося, що ін’єкція препарату провокує появу в тілі пацієнтів з групи ризику високого рівня антитіл проти COVID-19.

У дослідженні взяли участь 40 осіб, старших за 56 років. Їм зробили уколи вакцини, яка містить фрагменти РНК з кодом зміненої версії білків коронавірусу SARS-CoV-2. Саме цей вірус провокує хворобу під назвою COVID-19.

Дослідження показало, що у пацієнтів з’явилися кілька типів антитіл, тобто імунних молекул, призначення яких – боротися зі шкідливими інфекціями. Зокрема, в тілі учасників були виявлені нейтралізуючі антитіла, які можуть заблокувати збудника хвороби.

Після другого уколу вакцини в учасників дослідження з’являвся такий же рівень антитіл, як і у людей з контрольної групи, які заразилися і одужали від COVID-19 природним шляхом. Побічні ефекти спостерігалися, але були м’якими або помірними.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com