Навколо фестивалю у Польщі вибухнув скандал через російських спонсорів: “Океан Ельзи” та інші учасники відмовилися від участі

23.08.2023, 15:00
145565

Навколо музичного фестивалю Easy Busy Fest, який мав відбутися 26 серпня у столиці Польщі Варшаві на підтримку України, вибухнув скандал.

Читайте також: Прикордонник став дезертиром і перейшов на бік Росії: він воював проти ЗСУ і потрапив до полону (фото)

З’ясувалося, що до організації заходу мають причетність росіяни. На цей скандальний нюанс вказала лідерка української діаспори в Польщі Наталя Панченко. На сторінці у Facebook вона написала, що спонсорами цього фестивалю стали громадяни країни-терористки росії:

“Потім мені стало цікаво хто ж організовує цей фестиваль, я прогорнула далі і отетеріла. Бо інформації про організатора фестивалю на сайті взагалі не знайшла, а спонсори цього заходу – MixMerkt та Monolith. Ці обидва бренди належать до одних власників. Вихідців із росії та, здається, Казахстану, які зареєстрували бізнес у Німеччині і відомі тим, що мають у Європі мережу “Russian shops”, яка цього року заходить у Польщу”, – написала Панченко.

Зазначимо, що в лайнапі цього фестивалю було вказано багато українських зірок, зокрема гурти “Океан Ельзи“, The Hardkiss, шоумен Володимир Дантес, репер YAKTAK, реперка alyona alyona. Вони, своєю чергою, зазначили, що не знали про причетність до фестивалю росіян. Врешті, артисти почали масово відмовлятися від участі у заході.

Згодом на офіційній сторінці фестивалю в Instagram з’явилося звернення від організаторів заходу. У ньому вказано, що фестиваль скасували, а вони перепрошують українських артистів через те, що досконало не перевірили походження усіх, хто був причетний до заходу.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com