Назар Холодницький закликав посла США “не лізти” у справи іншої держави

6.03.2019, 16:28
15103

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький відмовився коментувати слова посла США в Україні Марі Йованович, яка напередодні закликала до його звільнення, при цьому назвав неприпустимим втручання у внутрішні справи іншої держави. Про це він розповів в коментарі виданню ″ЛБ″.

Читайте також: Чиновників “Укроборонпрому” затримали за підозрою в розтраті

″Знаєте, то що собі дозволяє посол іншої держави, це на їх совісті. Втручання у внутрішні справи іншої держави неприпустимо. Я не буду коментувати цю заяву, утримаюся поки що від коментарів”, – заявив Холодницький.

У той же час, антикорупційний прокурор заявив про наміри зробити відповідну заяву і дати коментар на наступному тижні. “Повірте, буде цікаво″, – сказав Холодницький.

Відомо, що посол США Йованович зажадала звільнити главу САП Холодницька.

″Заради цілісності антикорупційних інституцій повинен бути замінений спеціальний антикорупційний прокурор. Тому, хто був спійманий при наданні консультацій підозрюваним, як уникнути відповідальності за звинуваченням у корупції, не можна довірити вести ці самі справи″, – заявила вона.

Нагадаємо, в березні 2018 року ЗМІ розповсюдили інформацію з посиланням на джерела про те, що в кабінеті Холодницька була встановлена ​​″прослушка″, до чого може бути причетне НАБУ. Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив слідчі дії стосовно керівника САП.

Директор НАБУ Артем Ситник розповів, що на записах, зроблених в кабінеті Назара Холодницька, містяться дані про ″зливі інформації про підготовлювані обшуках тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися, про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень″.

Директор бюро Артем Ситник говорив, що розслідування було ініційоване у зв’язку з тим, що керівництво САП перешкоджало розслідування справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. В кінці грудня 2018 слідчий Головного слідчого управління Служби безпеки України закрив кримінальне провадження за підозрою Назара Холодницька в розголошенні відомостей досудового розслідування.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com