НАЗК подало на Вілкула до суду

5.04.2019, 15:12
19600

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протоколи щодо адмінпорушень народного депутата від “Опозиційного блоку” та колишнього кандидата в президенти Олександра Вілкула, а також позафракційного нардепа Вадима Кривохатька.

Читайте також: Вілкул заявив, що жоден кандидат від опозиції не зможе організувати таку систему фальсифікацій, як Порошенко

Про це повідомили у прес-службі НАЗК.

“Складено протоколи стосовно двох народних депутатів України Олександра Вілкула та Вадима Кривохатька, які за наявності приватного інтересу внесли в порядку статті 15 Закону України “Про статус народного депутата України” на розгляд ВРУ депутатські запити, чим порушили вимоги пункту 3 частини першої статті 28 Закону України “Про запобігання корупції”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дії нардепів містять ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною другою статті 172-7 КУпАП.

Окрім цього НАЗК склало два протоколи стосовно голови Іванівської РДА Одеської області Віктора Лобача, який водночас був головою ФГ “Ваюд” та СФГ “Тілець”, метою яких є одержання прибутку, чим порушив вимоги пункту 2 частини першої статті 25 Закону України “Про запобігання корупції”.

“Складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку”, – уточнили в агентстві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com