НАЗК закриє портал електронних декларацій через рішення Конституційного суду

28.10.2020, 20:18
87704

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомило, що закриває реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного суду, повідомив керівник НАЗК Олександр Новіков. Реєстр мав бути закритим о 18:00 у середу, 28 жовтня, однак станом на 18:15 він ще працював.

Читайте також: КСУ скасував відповідальність за брехню в деклараціях

“Конституційний суд визнав 27 числа – і сьогодні рішення опубліковане – неконституційним доступ громадян до інформації про доходи, видатки і майно як себе, так і всіх осіб, які отримують зарплату за рахунок податків України. Не буде реєстру декларацій [з 18-ї години на сайті]”, – сказав Новіков у коментарі “Українській правді”.

Він вважає, що рішення Конституційного суду повертає Україну не в 2013 рік, а в 1991, коли взагалі в принципі не існувало ніякого антикорупційного законодавства.

“Воно повністю скасовує всі механізми запобігання корупції, які були вибудувані за роки незалежності”, – висловився голова НАЗК про рішення Конституційного суду.

Він уточнив, що реєстр не працюватиме доти, поки Верховна Рада не ухвалить новий закон, яким надасть НАЗК можливість відкривати таку інформацію.

Нагадаємо, Конституційний суд визнав неконституційним моніторинг Національним агентством з запобігання корупції способу життя і доступ до реєстру електронних декларацій. При цьому саме декларування суд вважає конституційним.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com