Назвали країни, де стартує туристичний сезон

10.06.2020, 10:52
75027

Попри те, що ВООЗ закликає не послаблювати карантин, деякі популярні серед українців країни вже відкривають туристичний сезон. Так, міжнародне авіасполучення відновлює Кіпр. Про це пише “Газета”.

Читайте також: Пандемія COVID-19: Хорватія відкрила туристичний сезон

Аеропорти вже запрацювали у Ларнаці та Пафосі – перший рейс відправили до Афін, а прийняли з Тель-Авіва.

Однак, проводять заходи протиепідемічної безпеки: від пасажирів вимагають використання захисних масок під час польоту та в аеропорту. На вході до терміналів вимірюють температуру. Приїжджих просять надати негативний тест на коронавірус.

Раніше кіпрська влада оголосила, що тим, хто підхопить недугу на острові, оплатить не лише лікування, а й готель і харчування.

Поки що Кіпр відкритий лише для громадян 19 європейських країн, серед яких України немає. Перелік можуть переглянути та розширити наступного місяця.

З липня прийом іноземних туристів, у тому числі з України, планують розпочати у Туреччині. Як анонсується, тесту на коронавірус чи інших медичних довідок від подорожніх не вимагатимуть. При наявності високої температури тести обіцяють зробити безкоштовно.

Перший регулярний пасажирський рейс з України до Туреччини планують на останні дні червня. Туристичні компанії вже розпочали продаж турів на відпочинок до Туреччини та запевняють, що в країні суворо дотримуються протиепідемічних заходів, тому ризиків захворіти немає.

Тим часом у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) заявили, що епідемічна ситуація дещо поліпшується хіба що в Європі.

“75 відсотків даних про інфікованих за останню добу ми отримали з десяти країн, здебільшого це Америка та Південна Азія. У більшості країн в Африці кількість хворих досі зростає, й географія появи нових випадків там розширюється”, – сказав очільник ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.

Та й не вся Європа має хороші показники. Приміром у Греції від кінця квітня саме зараз зафіксували найбільший стрибок захворюваності. Попри це, там відкладати початок туристичного сезону не збираються. Й розпочнеться він у греків вже з наступного понеділка.

Раніше у ВООЗ заявили, що ситуація з поширенням коронавірусу в світі погіршується. Навіть попри те, що в Європі кількість хворих знижується, загальна кількість стрімко зростає.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com