Назвали місця, де найвищий ризик підхопити коронавірус

5.11.2020, 15:53
88340

Заразитися новим типом коронавірусу нині можна в будь-якому місці, однак найбільша ймовірність підхопити його існує в лікарнях.

Читайте також: Уряд введе додаткові карантинні обмеження через різке зростання хворих на COVID-19 (перелік)

Про це в коментарі “24 каналу” заявив колишній головний державний санітарний лікар України Святослав Протас. За його словами, він ознайомився з даними японських науковців, які провели 3 тис. епідеміологічних розслідувань щодо місць, де люди інфікувалися COVID-19 частіше.

“Найбільший ризик – 30% відбувається в медичних закладах. 20% – це соціальні заклади з постійним перебуванням людей. Тобто половина випадків відбувається в тих закладах, які працюють постійно, і їхню роботу зупинити не можна”, – пояснив фахівець.

Ексголовний санлікар підкреслив, що безумовний ризик інфікуватися коронавірусом існує і в розважальних центрах, однак він не більший, ніж ймовірність захворіти на роботі.

“Тому якщо ви 5 днів на роботі, а 2 дні вдома, то немає сенсу обмежувати роботу розважальних закладів”, – наголосив Протас.

Крім цього, сприяють зараженню COVID-19 такі три складові:

глибина дихання;

термін перебування хворої людини біля здорової;

відстань.

“Єдине джерело інфікування – це хвора людина. Але ми сьогодні нічого не робимо для того, аби хворі з легкою формою або особи, які перебували з ними в контакті, були в ізоляції. Бо вони сьогодні розгулюють вулицями, а від цього страждають і бізнес, і суспільство”, – висловив переконання Протас.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com