Назвали можливу дату, коли Президент України зустрінеться з Путіним

4.06.2019, 18:48
27788

Зустріч Президента України Володимира Зеленського та Президента РФ Володимира Путіна може відбутися не раніше серпня. Про це в коментарі ″Сегодня″ заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

Читайте також: У Зеленського повідомляють про можливі переговори із Путіним

За його словами, те, що такі переговори не відбудуться в рамках урочистостей, приурочених до операції ″Оверлорд″, – тактичний хід і для української, і для російської сторін.

″Запит на переговори є. І є необхідність. Я думаю, є велике бажання у Зеленського включитися в переговори. У Путіна є не стільки бажання відновити переговори, скільки інтерес до Зеленського. Є потреба у Франції, Німеччині, США. Але те, що зараз відбулося, – тактика. І наш президент не зовсім готовий до активних переговорів. І Путін зараз веде таку тактичну гру – він просто не форсує переговори″, – говорить Фесенко.

На думку експерта, така зустріч можлива лише після проведення парламентських виборів в Україні та після ряду зустрічей Зеленського з лідерами інших країн.

″Зустріч відбудеться не раніше серпня. Можливо, восени. І, я думаю, вона відновить переговори в нормандському форматі. Але перед цим Зеленський зустрінеться з лідерами Німеччини та Франції, можливо, США. Тому що передбачається візит його до США і зустріч з Трампом″ , – додав політолог.

Проте це питання може підніматися вже найближчим часом. Наприклад, на тих самих урочистостях до річниці висадки в Нормандії.

″Я думаю, на урочистостях у зв’язку з черговим ювілеєм нормандської операції буде зустріч західних лідерів, в рамках якої підніматиметься питання Донбасу″, – резюмував Фесенко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com