Назвали найдорожчі регіони України

4.10.2018, 12:30
4467

У серпні найдорожче продукти харчування продавали у Києві та Закарпатській області. Високі ціни були в Одеській, Волинській, Луганській і Чернівецькій областях.

“На Закарпатті найдорожче порівняно з цінами по Україні продавали борошно – 11,4 гривень за кілограм. Середня ціна по Україні – 10,2 гривень. Манна крупа у регіоні коштувала 13,7 гривень. По Україні кілограм купували по 12,3 гривень. Жителі Закарпатської області найдорожче, ніж інші українці, купували гречку та ячну крупу, морожену рибу і соняшникову олію. Ціна у середньому на 5 гривень вища, ніж по Україні. Крім того, дорогими були капуста і буряк. Коштували 9,3 і 11,2 гривень за кілограм. По Україні ціни на 4 гривні менші”, – написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

У Києві найдорожче продавали пшеничний і житній хліб, яйця, сало, яловичину, варені ковбаси та пшоно. Найпомітніша різниця у ціні на пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку. У Києві коштував 32 грн/кг, по Україні – 19,6 грн. Крім того, кілограм сала в середньому по Україні продавали по 67,8 грн, у столиці – 108 грн.

“Свинина у середньому по Україні коштує 114,7 гривень за кілограм. В Одеській область м’ясо продають по 127,1 гривень. Літр молока там коштує 23,7 гривні, по Україні – 22 гривні. На Волині найвищі ціни на цибулю – 10,4 гривні за кілограм проти 8,4 гривень по Україні. Дорого продають моркву – 19,1 гривні за кілограм. Це на 4 грн дорожче, ніж по Україні. На Луганщині найдорожче куряче філе та вершкове масло. Буковина має найвищу вартість макаронів і курячих тушок”, – додає Дорошенко.

Немає жодного найдорожчого продукту порівняно з середніми цінами по Україні у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернігівській області.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com