Назвали продукти, через які у тіла з’являється неприємний запах

16.01.2019, 13:48
7911

Мова зовсім не йде про те, щоб не їсти сирий часник, через який у нас з’являється настільки сильний неприємний запах з рота, що його неможливо перебити ні чищенням зубів, ні м’ятними льодяниками.

Читайте також: Назвали ТОП-3 регіони України з найдорожчими цінами на продукти

Мається на увазі, що обрана їжа впливає на запах людського тіла. Так, через деякі продукти піт, який нами виділяється здатний набувати різкий і неприємний запах, пише ukrheath.

Їжа може бути причиною неприємного запаху тіла? Так, це дійсно так. Найчастіше ми навіть і не підозрюємо про це. Ми приймаємо душ двічі в день, міняємо шкарпетки. Але у нас признається враження, що в нашому випадку ні дезодорант, ні зубна паста не бажають справлятися зі своїми обов’язками.

Це відбувається через те, що неприємний запах виходить не з конкретних місць, а з шкірних пор всієї поверхні тіла людини.

При цьому необхідно мати на увазі, що існують продукти, які підвищують кислотність поту. Саме через це у нашого тіла з’являється неприємний запах. Таким чином, поява відразливого кислого поту обумовлено порушеннями балансу процесів органічної хімії в нашому організмі. Зазвичай це відбувається, коли ми займаємося спортом або перебуваємо в русі.

Всередині організму кожного з нас є токсини. Вони виводяться різними шляхами. Більшість токсичних речовин покидає наше тіло разом з калом, сечею, повітрям, що видихається, і потім.

Коли ми неправильно харчуємося або вживаємо багато їжі, що підвищує кислотність, зростає ризик того, що наше тіло почне виділяти неприємний різкий запах. Чому? Справа в тому, що в цьому випадку йому доводиться більше працювати для того, щоб належним чином вивести всі токсини.

Яка саме їжа викликає неприємний запах?

Цілком можливо, що твоє тіло продовжує неприємно пахнути навіть незважаючи на ретельну гігієну і регулярний душ. Може бути, варто пошукати причину в їжі, з’їденій на вечерю напередодні ввечері?

В цьому випадку не допоможуть ні чистий одяг, ні французькі парфуми, ні тальк для взуття.

Червоне м’ясо

Карловим університетом Праги було організовано вельми цікаве дослідження.

Фахівці зібрали зразки поту чоловіків, що вживають червоне м’ясо, і вегетаріанців. Після цього група жінок повинна була проаналізувати ці зразки і визначити, які з них здалися їм найбільш відразливими.

З’ясувалося, що піт з найбільш неприємним запахом належав чоловікам, які їли червоне м’ясо.

Часник

Насамперед необхідно відзначити, що часник викликає неприємний запах з рота. Але це ще не все: у деяких людей через часник стає відштовхуючим і тілесний запах.

Незамінний інгредієнт багатьох смачних страв, часник містить леткі речовини, які здатні вивільнятися разом з потом. Коли ці речовини потрапляють у кров і легені, наша шкіра і дихання набувають неприємний запах.

Гідрогенізовані олії

Такі масла використовують при виробництві фаст-фуду. Вони швидко розщеплюються нашим організмом. Тому як тільки ти з’їси свій бургер, запах твого тіла зміниться не в кращу сторону.

При цьому не важливо, сидиш ти або відпочиваєш, твій піт стає жирним і набуває неприємний запах. Дуже часто крім бургерів такий обід включає в себе порцію картоплі-фрі, при приготуванні якої використовують гідрогенізовані олії.

Карі

Ароматні спеції типу карі і куміна надають незабутні смакові нотки нашим страв, але при цьому є “ворогами” особистої гігієни.

Тому якщо ти співаєш в індійському ресторані перед заняттями спортом, твій піт буде більш різким, а неприємний запах залишиться навіть після того, як ти приймеш душ.

Алкоголь

Алкогольні напої приносять більше шкоди, ніж користі. Досить часто виходить так, що неприємний аромат похмілля після вечірки супроводжує нас і після того, як ми побуваємо в душі.

Алкоголь потрапляє у кров, залишаючи наше тіло разом з диханням і потом. Саме цим пояснюється той факт, що алкогольна вечірка так довго дає знати про себе, навіть якщо ми намагаємося утримати це в секреті.

Ковбаси

Що стосується ковбас, то ця ситуація нагадує те, що відбувається з м’ясом і фаст-фудом.  У цьому випадку винуватця твоєї проблеми не потрібно шукати далеко. Коли така їжа перетравлюється, кислотність шлунка збільшується і з’являються гази.

Тому якщо тобі здається, що останнім часом твій піт неприємно пахне, буде краще відмовитися від подібної їжі.

Спаржа

Спаржа смачна і корисна. Варто відзначити, що цей продукт не викликає появу відразливого поту. А ось що стосується сечі, то остання може набувати різкого запаху через спаржу. Причина цього в тому, що спаржа містить меркаптанову сірку.

Риба

У багатьох з нас неприємний запах риби пов’язаний з секцією супермаркету, де викладені свіжі дари моря. Оброблена риба не має неприємного запаху. А як реагує на рибу наше тіло? Варто мати на увазі, що вживання риби також здатне вплинути на запах нашого тіла.

Ця проблема вириває порушення перетравлювання риби, в результаті чого нашому тілу стає важче виводити токсини.

Капуста

Капуста і броколі є улюбленцями багатьох людей. Ці овочі є незамінними компонентами багатьох рецептів. При цьому ці продукти містять сірку, що може призводити до появи неприємного запаху.

Останнє стосується газів, які набувають огидного запаху, що нагадує тухле яйце.

Якщо ти любиш капусту, нічого страшного, якщо ти будеш радувати себе нею час від часу. Такі продукти містять багато корисних антиоксидантів і поживних речовин.

Кава

Можливо, ти не можеш уявити собі ранку без ароматної чашки гарячої кави? Можливо, ти п’єш каву кілька разів протягом робочого дня.

У цьому випадку саме кава може бути винуватцем неприємного запаху від тіла, який не зникає навіть коли ми миємося і міняємо одяг.

Слід пам’ятати про те, що кофеїн чинить стимулюючу дію на потові залози, у результаті чого ми потіємо.

Цибуля

Мабуть, цибуля є таким же обов’язковим інгредієнтом на будь-якій кухні, як і часник. При цьому не можна забувати, що цибуля може стати винуватцем неприємного запаху з рота і від шкіри. Особливо це стосується випадків, коли ми їмо цибулю свіжою.

Олії, які містяться в цибулі потрапляють в нашу кров, фільтруються легенями і виділяються разом з диханням.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com