Назвали продукти, що знижують ризик інфаркту

20.01.2022, 08:01
109536

Інфаркт – це дуже поширена причина смерті серед людей. Але йому можна протистояти, якщо вживати в їжу деякі продукти.

Читайте також: Як на вашу сексуальність впливає час, коли ви прокидаєтеся: дослідження

Про це дієтолог Лера Лавскі розповіла РІА Новости.

Вітамін С

“Серцево-судинні захворювання лідирують у трійці головних причин смертності у світі. Тому вкрай важливо займатися підтриманням здоров’я судин, контролем артеріального тиску і стежити за рівнем холестерину. Задля зміцнення стінок судин допоможе вітамін С, який найбільше міститься в шипшині, квашеній капусті, чорній смородині і ківі”, – дала пораду лікар.

Омега-3

Не забувайте про жирну рибу, в ній багато Омега-3 кислот.

Читайте також: Лікар назвав страву, якою ні в якому разі не можна снідати

“Також здоров’я судин підтримують Омега – 3 жирні кислоти. Вживайте не рідше трьох разів на тиждень червону рибу дикого вилову, а також насіння льону і кедрові горіхи. Колаген в кісткових бульйонах є структурним елементом стінок судин. Часто слабкість судинної системи пов’язана з його нестачею. Магній в горіхах і насінні підтримує нормальний рівень артеріального тиску, бо здатний знижувати стресове навантаження”, – повідомила медик.

Лера Лавскі рекомендує для зниження високого рівня холестерину, який впливає безпосередньо на здоров’я серцево-судинної системи, вживати щодня сирі цибулю і часник.

“А також вітаміни групи В, які містяться в бобових, субпродуктах і хлібі грубого помелу”, – резюмувала фахівець.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com