Названі найкращі продукти для зміцнення імунної системи

3.01.2022, 15:03
108584

Коли ви погано себе почуваєте, може пропасти апетит. Проте, вчені назвали п’ять продуктів, які володіють суперсилами, що підвищують імунітет.

Читайте також: Як какао впливає на роботу мозку: дослідження

Про це повідомляє британське видання Express.

Цитрусові

Апельсини часто рекомендується їсти, коли ви погано себе почуваєте, і на це є вагомі причини.

Цитрусові містять велику кількість вітаміну С, який, як відомо, збільшує кількість білих кров’яних тілець і, отже, допомагає вашому організму боротися з інфекціями та хворобами.

Апельсини, грейпфрути, клементини і мандарини – все це смачні продукти для зміцнення вашої імунної системи.

Броколі

Цей зелений овоч містить вітаміни A, C і E, а також клітковину і антиоксиданти. Щоб отримати максимум задоволення від брокколі, намагайтеся не переварювати її.

Готуйте на пару або кип’ятіть дуже недовго, а ще краще – їжте сирою – тільки спочатку переконайтеся, що ви ретельно вимили її.

Часник

Ще з давніх цивілізацій люди використовували часник через його лікувальні і антибактеріальні властивості.

Часник містить багато сполук сірки, в тому числі один активний інгредієнт під назвою алліцин, який надає часнику різкий запах. Оскільки застуда також може притупити ваше почуття смаку, додавання в їжу сильних ароматів, таких як часник і спеції, може поліпшити прийом їжі.

Крім того, якщо ви вже захворіли, вам, ймовірно, не доведеться турбуватися про те, що хтось наблизиться до вас – так що ви можете спокійно з’їсти часник і взяти собі за обідом зайвий зубчик або два.

Імбир

Ще одна спеція з сильним смаком – імбир – чудове доповнення до супів, каррі і картоплі-фрі. Ви навіть можете заварити свіжий імбир в гарячій воді, щоб приготувати імбирний чай, який відмінно заспокоїть хворе горло.

Імбир також часто рекомендується як ліки від нудоти і може використовуватися для боротьби з ранковим нездужанням.

Гінгерол – це активна сполука імбиру, що надає йому характерний смак і запах, і саме тут беруть початок протизапальні лікувальні властивості.

Курка

Курячий суп зазвичай пропонується тим, хто погано себе почуває. Ви відчуваєте себе краще не тільки від теплого супу, але і від курки – хорошого джерела вітаміну B6.

Вітамін B6 життєво важливий для вашого тіла для створення нових червоних кров’яних тілець. Курка також є протизапальним джерелом білка, який допоможе вам видужати.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com