Названо дати появи супермісяця: перший буде уже завтра

2.07.2023, 19:31
143181

Цього літа люди зможуть спостерігати чотири супермісяці поспіль, перший з них – вже в понеділок, 3 липня.

Читайте також: Вчені назвали несподіваний фактор, який змушує нас старіти раніше

Як повідомляє space.com, супермісяць – це результат наближення Місяця до Землі під час повні, коли повний Місяць підходить до землі на відстань ближче 362 тис. км.

Перший з чотирьох поспіль супермісяців люди зможуть спостерігати 3 червня о 14.39 за київським часом. Так, під час липневого супермісяця Місяць буде знаходитися всього в 361 934 км від Землі в порівнянні із середньою відстанню близько 382 900 км.

Зазначається, що наступний супермісяць відбудеться у вівторок, 1 серпня, коли відстань між Землею та її природним супутником становитиме 357 530 км.

30 серпня можна буде побачили наступний супермісяць у вигляді блакитного Місяця. У цей період Місяць буде знаходитися на відстані всього 357 344 км від Землі.

28 вересня буде видно останній з чотирьох і також останній в цьому році супермісяць, коли Місяць буде на відстані 361 552 км від Землі.

Цікаво, що у корінних американців липневий повний Місяць називався по різному, в тому числі “Оленячий місяць” (оскільки в цей час у оленів росли роги) і “Громовий місяць” (оскільки припадав на сезон дощів).

Також деякі індіанські племена назвали його Місяцем линьки пір’я, оскільки влітку деякі птахи починають линяти, або Місяцем стиглої кукурудзи.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com