Названо найкорисніші супи, їх можна їсти щодня: які краще виключити з раціону

1.03.2024, 20:09
155090

Перші страви чудово насичують, це гарний вибір на обід чи вечерю. Оскільки вони мають багато поживних речовин за рахунок вмісту овочів та м’яса. Однак, є такі супи, яких краще не їсти, щоб не мати проблем із самопочуттям. Розповідаємо, які супи найкорисніші, а від яких варто відмовитися.

Читайте також: Яка погода буде в Україні на початку березня: синоптики здивували прогнозом

Які найкорисніші супи: що обов’язково має бути в меню

Яка користь супу для нашого здоров’я? Страва містить велику кількість вітамінів, мінералів та антиоксидантних сполук, чудово насичує організм, підтримуючи здорову вагу нашого тіла. Також суп сприяє гідратації організму, підтримуючи належну норму рідини.

Курячий бульйон з овочами. Такий суп здатен підтримувати імунітет на належному рівні, контролює вагу, сприяє регенерації тканин. А все завдяки вмісту білка, антиоксидантів та вітамінів, які йому “віддають” овочі й куряче м’ясо.

Юшка з морської риби. Такий суп насичує організм залізом, цинком і фтором, які містяться в червоній рибі. Окрім того, юшка багата на поліненасичені жирні кислоти омега-3, які організм може отримати лише з їжі. А ця жирна кислота сприяє зміцненню здоров’я серця, мозку та нервової системи.

Овочевий суп містить в собі вкрай важливі для нашого організму вітаміни та мінерали. Ці корисні речовини зміцнюють імунну систему, заряджають організм енергією, підтримують здоров’я серця, шкіри, очей, покращують роботу кишечника.

Які супи найшкідливіші: їх краще виключити зі свого раціону

Солянка. За рахунок вмісту великої кількості тваринних жирів, суп може негативно вплинути на шлунок, серце і здорову вагу, провокуючи появу зайвих кілограмів. Так як солянка містить солоні огірки та маслини, її краще не вживати тим, хто має проблеми зі шлунком.

Грибний суп. Такий суп називають “порожнім”, оскільки він не має достатньої кількості поживних речовин. Окрім того, він містить екстрактивні речовини, які негативно впливають на здоров’я шлунку та кишечника.

Гороховий суп. Таку страву не рекомендують вживати тим, хто має проблеми з травленням і кишківником. Ферменти гороху не розкладаються навіть під час приготування супу, вони сповільнюють розщеплення рослинного білка в шлунку, через що страждає кишечник.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com