Названо найпоширеніший симптом COVID-19

8.01.2021, 20:46
92652

Висока температура, задишка, сухий кашель, втрата нюху або смаку, стомлюваність – все це загальні ознаки COVID-19. Однак нове дослідження показало, який з цих симптомів є найпоширенішим.

Читайте також: Статистика по коронавірусу в Україні на 8 січня

Так, згідно з дослідженням, опублікованим в Journal of Internal Medicine, у переважної частини людей – 86%, якщо бути точним – які страждають від легкої форми COVID-19, спостерігалися втрата нюху і смаку.

Цікаво, що при цьому тільки 4-7% людей з помірною або тяжкою формою коронавірусної інфекції повідомили про втрату запаху або смаку.

Також було виявлено зв’язок між симптомами та віком пацієнта. Молоді люди, згідно з дослідженням, мають вищий рівень нюхової дисфункції, ніж пацієнти старшого віку.

Також одними з найпоширеніших симптомів у пацієнтів з легкою формою COVID-19 є: кашель, лихоманка й утруднене дихання. Водночас пацієнти з тяжкою формою відчували “важкий респіраторний дистрес”, а піддаються хворобі “частіше за все люди, які страждають на гіпертонію, діабет, шлункові розлади, ниркові, респіраторні, серцеві, печінкові та неврологічні розлади”.

“Нюхова дисфункція більш поширена при легких формах COVID-19, ніж при формах від помірної до критичної, і у 95% пацієнтів повністю відновлюється нюх через шість місяців після зараження”, – зазначив автор дослідження, доктор медичних наук Джером Р. Лечієн.

Додамо, що в дослідженні взяли участь понад 2500 пацієнтів з 18 європейських лікарень.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com