Названо нову ціну на газ: скільки доведеться платити українцям

5.04.2020, 15:46
68646

У квітні українцям прийдуть дві платіжки за газ. Одна за об’єм спожитого газу у березні, а інша за транспортування газу у квітні. Тариф у першій платіжці, тобто за спожитий газ, у всіх однаковий і становить 4,33 гривні за кубометр спожитого газу.

Читайте також: Посадовець НАК “Нафтогаз України” йде з посади

У березні українці заплатили за спожитий у лютому газ за тарифом 5 гривень за кубометр. Це на 13,5% дорожче за ціну у квітневих платіжках.

Ціна в другій платіжці, тобто за транспортування відрізняється в різних областях та навіть районах області. У березні найдешевше платитимуть у Києві – 0,34 гривні за кубометр газу, а найдорожче у частині Львівської області – 2,39 гривні.

Українці, які не споживали газ у березні чи квітні, все одно заплатять. Не за спожитий газ, а за його транспортування.

Читайте також: Оточення Порошенка продало Новинському фірму з видобутку газу у 60 разів дорожче, ніж купило у держави, – “Схеми”

Все через те, що підрахували, скільки спожили за період з 1 жовтня 2018 по 31 вересня 2019. Поділили все на 12 місяців, а потім цю кількість кубометрів помножили на місцевий тариф. Так вийшла фіксована ціна за транспортування, яка не залежить від того, чи споживаєте ви зараз газ, чи ні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com