Названо симптом коронавірусу, який проявляється тільки у вакцинованих

29.06.2021, 17:06
97896

Вакцинація від коронавірусу забезпечує істотний захист від COVID-19, однак ризик зараження все одно залишається. Основним симптомом у щеплених людей під час захворювання є часте чхання.

Читайте також: Лікар розповів правду про коронавірус “Дельта”, якого всі бояться

Про це свідчать дані, опубліковані в додатку для епідеміологічних досліджень коронавірусу ZOE COVID Symptom Study, повідомляє Express. Як пояснила дослідницька група, чхання зазвичай не є симптомом COVID-19 і, найімовірніше, є ознакою звичайної застуди або алергії, однак може бути і симптомом коронавірусу у людей, які були вакциновані.

“Незважаючи на те, що багато людей із COVID-19 можуть чхати, це не остаточний симптом, тому що чхання дуже поширене, особливо в теплі місяці, коли люди можуть відчувати сінну лихоманку”, – заявили вчені.

Нагадаємо, симптомами захворювання на коронавірус є: висока температура (лихоманка), озноб або тремтіння, постійний кашель, втрата або зміна запаху (аносмія), втрата або зміна смаку (дисгевзія), головний біль, стомлюваність, хворе горло, раптова сплутаність свідомості (делірій), особливо у літніх людей, шкірний висип, зміни в роті або на язику, червоні і хворобливі пальці рук або ніг, плутане дихання, болі в грудях, м’язові болі, хрипкий голос, пронос, пропуск прийомів їжі, болі в ділянці живота, нежить.

Дослідники рекомендують за появи будь-яких симптомів коронавірусу залишатися вдома і пройти тест на COVID-19, навіть якщо людина вакцинована.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com