Названий справжній власник затонулого біля Одеси танкера Delfi

28.01.2020, 17:49
61238

Справжнім власником танкера Delfi, який в кінці листопада сів на мілину в районі пляжу Дельфін в Одесі, є екс-депутат Миколаївської облради від Партії регіонів Олег Ковтунов.

Читайте також: Російський танкер зіткнувся із риболовецьким човном біля Туреччини, є зниклі безвісти

Про це пише Dumskaya з посиланням на власні джерела в Морської адміністрації Одеси.

Власник танкера Олег Ковтунов, за даними видання, заснував майже два десятка компаній, зареєстрованих в Одесі і Миколаєві. Це, зокрема. ТОВ “Профістрой”, ТОВ “Аліотті”, ТОВ “Наша справа ОК”, ТОВ “Містер Дрейк”, ПП “Меркурій” та інші. Деякі з них займаються оптовою торгівлею нафтопродуктами.

У свою чергу, за інформацією видання Кorrespondent, в 2007 році Ковтунов, який тоді був депутатом Миколаївської облради від Партії регіонів, використав документи свого шофера для оформлення кредиту на суму 24 тисячі гривень. Через кілька місяців, коли жодної виплати з погашення не надходило, служба безпеки миколаївської філії банку знайшла громадянина, на якого був оформлений кредит. З’ясувалося, що чоловік ніякого кредиту не брав і про використання його документів навіть не здогадувався, а на підприємстві Ковтунова він вже давно не працює.

Коли співробітники СБ банку спробували домовитися з Ковтуновим про погашення кредиту, розмови не вийшло. Тоді вони попередили депутата, що змушені звернутися до його партійному керівника – Миколи Круглова, на що Ковтунов відповів (дослівно): “Мені п … й”.

У 2008 році бізнесмена виключили з партії, а в 2009 році він позбувся і депутатського мандата. Підставою став вирок Очаківського міськрайонного суду, який визнав Ковтунова винним за статтею 356 КК України (самоправство).

Також серед “подвигів” власника танкера – махінації із земельними ділянками і перепродаж пляжів в околицях Очакова.

Юрій Голіков, з яким нині контактє влада Одеської області, виявився офіційним бізнес-партнером Ковтунова, співзасновником і директором ряду його фірм. Наприклад, він очолює компанію “Данко ДО”, співвласником якої значиться дружина екс-регіонала Алла Ковтунова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com