НБУ дозволив банкам встановлювати ринковий курс для готівкової валюти

21.05.2022, 12:32
120174

Національний банк України від 21 травня скасовує обмеження на встановлення курсу, за яким банки можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам.

Читайте також: Генерал Алєксєєв керує російською розвідкою в Україні: він жорстокий спецназівець

Якщо раніше курс не мав відхилятися від офіційного більш ніж на 10%, то тепер йдеться про ринковий курс. Також скасовано аналогічні обмеження на встановлення курсу, згідно з яким банки списують із рахунків клієнтів кошти у гривні, якщо клієнти розраховуються гривневими картками за кордоном.

Про це йдеться у постанові НБУ №102.

У банках готівковий курс тепер може наблизитися до позначок “чорного ринку”. А щодо переселенців, які знімають валюту з гривневих карток за кордоном, то їхні операції будуть йти за тим курсом, який самостійно встановить банк (раніше — за курсом НБУ).

Також у постанові НБУ йдеться, що Національний банк тимчасово зменшив щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки з гривневих рахунків, відкритих в українських банках, до 50 тисяч грн в еквіваленті (раніше 100 тисяч грн).

НБУ каже, що це дозволить знизити ризики непродуктивного відтоку капіталу, зменшити можливості для спекуляцій та обходу валютних обмежень, а отже — захистити міжнародні резерви України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com