НБУ відсудив у Жеваго 1,539 мільярда гривень

2.10.2019, 22:55
45026

Шевченківський райсуд Києва 1 жовтня ухвалив стягнути з колишнього власника банку Фінанси та Кредит Костянтина Жевага 1,539 млрд гривень на користь Нацбанку в рахунок погашення заборгованості банку за наданими кредитами рефінансування. Про це повідомляє прес-служба НБУ в середу, 2 жовтня.

Читайте також: З 1 жовтня НБУ розпочне вилучати з обігу монети в 25 копійок

Як заявляють у НБУ, у той же час суд відмовив бізнесмену в зустрічному позові про визнання недійсним договору поруки, укладеного з центробанком.

“У 2015 році Жеваго, який на той момент був власником банку Фінанси та Кредит, уклав з НБУ договір поручительства про погашення кредитів рефінансування за низкою кредитних договорів, взявши на себе особисті зобов’язання з погашення заборгованості фінансової установи перед НБУ”, – йдеться в повідомленні.

“Оскільки Жеваго продемонстрував небажання сумлінно виконувати взяті на себе зобов’язання за договором поруки, у грудні 2015 року НБУ звернувся до суду з метою стягнення заборгованості в судовому порядку”, – повідомляє центробанк.

У Нацбанку зазначають, що судовий процес тягнувся майже 3,5 роки, оскільки опонент використав усі можливості для затягування процесу.

“Після того, як рішення суду набере законної сили, Нацбанк вживатиме всі можливі правові заходи для стягнення коштів на виконання рішення в рахунок погашення заборгованості банку”, – заявили в прес-службі.

Як зазначається, на сьогодні загальний обсяг заборгованості банку Фінанси та Кредит перед НБУ за всіма кредитами рефінансування становить 6,75 млрд гривень.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com