“Не можете дати літаків – дайте сучасну ППО”: Зеленський закликав надати системи для захисту цивільних

14.06.2022, 21:02
121945

Президент України Володимир Зеленський розповів, що очікує від третьої зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Рамштайні рішення про надання державі сучасних систем протиповітряної оборони, яких вона потребує для захисну цивільних.

Читайте також: На Харківщині під час обстрілів загинула мати, її 3-місячну дитину – поранено

Адже саме мирне населення гине внаслідок ракетних обстрілів українських міст з боку російських окупантів. Про це глава держави сказав на пресконференції з данськими ЗМІ.

Президент повідомив, що по цивільних кварталах України щодня влучають 10-15 російських крилатих ракет.

“Це велика проблема. Не складно порахувати, що 300 ракет можуть бути використані за один місяць. І ви розумієте, яка кількість людей може загинути. Тому, якщо ми не можемо закрити небо тими речами, які ми пропонували, то ми сьогодні просимо надати нам ППО, яке зможе зміцнити нашу оборону і зменшити кількість влучань у звичайних людей. Я дуже очікую на таку підтримку”, ­– розповів Зеленський.

“Це вже можуть зробити не тільки США, але й європейські партнери. Ми дуже чекаємо на таке рішення європейців”, – зауважив глава держави.

Він також нагадав, як від початку війни Україна просила закрити небо над своєю територією і пропонувала альтернативні варіанти цього.

“З самого початку війни я просив закрити небо. Але ми не дочекалися цього, на жаль. Ми постійно знаходили альтернативи такому рішенню. Не можете закрити небо – дайте нам відповідні літаки. Ми не дочекалися літаків. Не можете дати літаків – дайте нам, будь ласка, сучасні системи ППО“, – заявив Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com