Не пішла на лікарняне, щоб не звільнили: працівниця заводу Fujikura раптово померла

15.08.2019, 23:20
37558

Працівниця заводу Fujikura, що у с. Підрясне, біля Львова, померла у березні 2019 через двостороннє запалення легень. Як з’ясувалось, жінка двічі зверталась у медпункт компанії за допомогою, проте її таки не відпустили на лікарняне.

Читайте також: В Україні погрожують закрити великий автомобільний завод

Про це повідомив громадський активіст Юрій Павленко (Хорт), котрий вимагає від правоохоронців розслідувати смерть жінки.

″Я лиш нещодавно отримав копію акту цього розслідування. І з нього вбачається, що потерпіла зверталася за медичною допомогою медпункт двічі упродовж 5 діб до нещасного випадку. Пневмонія не може бути раптовою, і маємо підтвердження даного факту. Ст. 17 Закон “Про охорону праці” зобов’язує роботодавця в таких випадках за власний кошт провести позачерговий медогляд, якщо стан здоров’я не дозволяв їй виконувати свої посадові функції. Людину повинні були відразу відправити на лікарняний″, – повідомив ІА ″Вголосу″ активіст.

Нагадаємо, сайт cynicallviv.com.ua з посиланням на працівників заводу повідомив, що жінка з хворобою ходила на роботу, оскільки боялась йти на лікарняне, бо на заводі за таке звільняють. За два тижні до смерті вона зомліла просто на робочому місці. Лише тоді їй викликали “швидку медичну допомогу”. Лікарі діагностували у неї двосторонню пневмонію. Попри старання медиків матір трьох дітей врятувати не вдалося.

Читайте також: Зеленський домігся погашення заборгованості працівникам “Миколаївського суднобудівного заводу”

Зазначається, що померлій було 40 років.

Працівники заводу Fujikura стверджують, що на підприємстві лікарняні вважають “ухиленням від роботи” й якщо людина хворіє чотири дні на рік, її звільняють.

Раніше 31-річна працівниця цього підприємства після того, як її відсторонили від роботи, канцелярським ножем перерізала собі горло.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com