Не посилення податкового тиску, а стимули розвитку, – «УДАР Віталія Кличка» вважає, що закон 5600 має бути ветований президентом

3.12.2021, 17:03
106353

В законопроєкті №5600 залишилось багато норм, які значно ускладнять життя підприємців та всіх українців. «УДАР Віталія Кличка» наполягає, що він має бути ветований президентом. Про це заявив керівник виконкому партії Артур Палатний.

Читайте також: «Інвестняні» закінчилися масовими скаргами бізнесменів», – «УДАР Віталія Кличка» запропонував рішення на допомогу підприємцям

«УДАР Віталія Кличка» наполягає: цей закон має бути ветований президентом. А влада має розпочати широкий суспільний діалог з представниками малого та середнього підприємництва. Пріоритетом для влади має стати створення додаткових стимулів розвитку, а не посилення податкового тиску на підприємців», – заявив Палатний.

Він зауважив: попри те, що низка скандальних норм були виключені із проєкту до другого читання, проте в ньому досі залишаються положення, які посилюють тиск бізнес та всіх українців. Зокрема, фермер чи власник ділянки мають платити державі мінімум 5% від вартості землі, незалежно від того, чи отримав прибуток. Селяни змушені будуть платити 18% податку на доходи за продаж продуктів, вирощених на своєму городі біля будинку, якщо отримають з цього більше 78 тис. грн.Кожен має платити 18% ПДФО з продажу другої та третьої квартири за рік тощо.

«Влада забуває, що внесок малого і середнього бізнесу у ВВП країни складає, за різними оцінками, від 49 до 55%, а з урахуванням працівників – понад 60%. Посилення фіскального тиску у жодному разі не призведе до збільшення ВВП та розвитку економіки», – підкреслив Палатний.

«УДАР Віталія Кличка» в економічній програмі партії сформулював пропозиції, як підтримати бізнес та оживити економіку, зазначив Палатний. Зокрема, «УДАР» пропонує встановити рівні податкові правила для всіх, без пільг для великого бізнесу. Вдосконалити антимонопольне законодавство і налагодити ефективну роботу АМКУ, без врахування «особливих інтересів великого бізнесу». Завершити судову реформу і чітко дотримуватись зобов’язань перед іноземними інвесторами.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com