Туристам та жителям Норвегії заборонили справляти малу нужду у бік Росії в районі річки Якобсельв (Ворйома) на кордоні з РФ. Там навіть встановили спеціальну табличку-попередження.

Про це повідомляє Barents Observer.

Норвежцям заборонили справляти нужду у бік Росії

Табличку з написом “No peeing towards Russia” (“Пісяти у бік Росії заборонено”) встановили на місцевій дорозі в одному з найбільш відвідуваних місць, де туристи зупиняються, аби зробити фото. Кордон з Росією проходить просто посередині річки, і відстань від берега до неї іноді становить лише кілька метрів, а на іншому боці вже видно російський прикордонний стовп.

Норвезький прикордонний комісар Йенс Хойлунн розповів, що не знає про будь-які “конкретні події останнім часом”, через які виникла б необхідність встановити таке попередження у вигляді таблички.

За його словами, прикордонники часто бувають у цьому районі та їм вдається попередити людей до того, як “спроби переростуть в інцидент”, однак схожі таблички з правилами для відвідувачів не рідкість.

“Знак розташований у місці, де часто зупиняються туристи, і часто для них це перша зупинка після довгої поїздки. Цілком ймовірно, що хтось із них піддавався тут спокусі помочитися”, – додав комісар.

При цьому він закликав усіх відвідувачів прикордонних районів уважно вивчити чинні правила, адже про події повідомлятимуть до поліції. Хойлунн також нагадав, що на території працює відеоспостереження.