Не стало визначного українського режисера та продюсера Сергія Проскурні

2.02.2021, 09:44
93961

На 64 році життя помер український театральний режисер і продюсер Сергій Проскурня. Про це у Facebook повідомив колишній міністр культури Євген Нищук.

Читайте також: Помер заслужений артист України (фото)

“Це був не просто режисер, видатний культурний діяч, філософ … Я його називав наш Драматург … Важко осягнути масштаби подій, яких стосувалося його серце і креатив …” – написав Нищук. Екс-народний депутат Ірина Подоляк повідомила у Facebook, що Проскурня “пішов раптово”. Про причини смерті режисера не повідомляється, – пише Курс України.

Сергій Проскурня у 1990-ті брав участь у розробці концепції фестивалю “Червона рута”, був автором ідеї та головним режисером фестивалю нетрадиційних жанрів мистецтва “Вивих”, створив і провів 11 міжнародних театральних фестивалів-лабораторій “Художнє Березілля”.

Співпрацював з Міжнародним фондом “Відродження”, неодноразово зустрічався з його засновником Джорджем Соросом і дискутував з ним про проблеми розвитку недержавного сектора культури в Україні.

З грудня 2007 року входив до команди міністра культури і туризму Василя Вовкуна, згодом став радником міністра на громадських засадах.

У 2013-2014 рр втілив масштабний кінопроект “Наш Шевченко” (частину сюжетів знімав на Євромайдані). Розробив концепцію виставки “Шевченкоманія” у Мистецькому арсеналі у Києві. Проскурня – режисер ораторії “З нами Бог”, присвяченій Героям Небесної сотні і військовим, які воюють на Донбасі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com