“Не таким небезпечним є коронавірус, як вірус зневаги ближнього”, – глава УГКЦ про евакуацію українців з Китаю

20.02.2020, 22:15
63994

Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, звернувся до української громадськості з приводу ситуації довкола реакції людей щодо евакуації українців з Уханя, охопленого епідемією коронавірусу. Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Читайте такрож: Евакуйованих з Китаю українців доправили в Нові Санжари, автобуси закидали камінням (відео)

“Мені дуже боляче чути про спротив громадян України щодо повернення наших співвітчизників, які опинилися в зоні небезпеки сучасного коронавірусу в Китаї. Така реакція людей є зовсім не християнською”, − зазначив Блаженнійшого Святослава.

Він підкреслив, що можна зрозуміти людей, якими керує страх бути інфікованими, оскільки сучасні способи безпеки, пропоновані медичною системою України, є ненадійними.

“Для того щоб перебороти страх, бракує відчуття людяності й чесноти християнської любові до ближнього. Не таким небезпечним є коронавірус, як вірус ненависті й зневаги до людини. Якщо коронавірус можна побороти різними медичними засобами, то від вірусу ненависті нас може захистити лише сила любові”, − підкреслив глава УГКЦ.

Читайте також: Дезінфекцію на літаку, який доправив українців з Уханя, проведено та вжиті усі заходи безпеки (фото)

Блаженнійший Святослав закликав органи державної влади забезпечити українське суспільство і тих, хто повертається з Китаю, усіма необхідними засобами безпеки.

“Прошу всіх людей, які називають себе християнами, утриматися від усякого виміру ненависті та не чинити перешкод для повернення до своїх домівок синів і дочок України”, − підсумував глава УГКЦ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com