Не тільки Буча: Російські військові причетні до масових страт мирних жителів у Малі – Human Rights Watch

6.04.2022, 08:40
116772

У Міжнародній правозахисній організації Human Rights Watch з посиланням на 27 джерел, серед яких безпосередні свідки, повідомили про причетність російських військових до страт мирних жителів в африканській країні Малі.

Про це йдеться в опублікованому звіті організації.

За інформацією правозахисників, наприкінці березня 2022 року малійська армія та пов’язані з нею іноземні солдати, серед яких намйнці з Росії, стратили близько 300 людей. Деякі з убитих підозрювалися у приналежності до ісламістських бойовиків.

Декілька неназваних джерел Human Rights Watch ідентифікували іноземних солдатів як росіян. Як стверджують у звіті, російські військові стратили невеликими групами кілька сотень людей, затриманих 27 березня у місті Мурі під час збройного конфлікту.

У січні цього року жителі Мури повідомляли правозахисникам про присутність у районі “десятків білих чоловіків, які не говорять французькою”. Співрозмовники Human Rights Watch визнали чоловіків росіянами, оскільки у грудні 2021 року перехідний уряд Малі оголосив, що “російські інструктори” перебувають у країні в рамках двосторонньої угоди.

За даними організації, переважна більшість убитих були чоловіками з етнічної групи скотарів Фулані. Ті, хто вижив, стверджували, що чоловіків убили малійські військові та “білі солдати”. Правозахисники назвали те, що сталося “найгіршим звірством” за останні 10 років у Малі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com