“Не війна в Україні, а війна в Європі”: Зеленський з критикою оцінив звіт Мюнхенської конференції (відео)

15.02.2020, 14:15
63331

Президент України Володимир Зеленський розчарований тим , що про Україну у звіті Мюнхенської конференції безпеки згадали лише вісім разів.

Читайте також: Зеленський з робочим візитом в Німеччині, участь у Мюнхенській конференції

Про це він заявив 15 лютого під час виступу на конференції в Мюнхені, повідомляє ТСН.

Український президент вважає, що світ почав завчасно заспокоюватись та “забувати про війну в Європі”.

“Стосовно нього у нас дуже змішані емоції. З одного боку мене і 65 мільйонів українців на планеті бентежить то факт, що там лише вісім згадок про Україну і це на жаль найнижчий показник від початку війни та анексії Криму. В зв’язку з цим у мене виникає справедливе запитання: “А чи не зарано всі почали заспокоюватися?”. Це, скажу відверто, небезпечна тенденція”, – сказав президент України

Він додав, що на планеті є багато конфліктів та проблем, однак “жодне питання не може втрачати актуальність допоки вони не будуть вирішені остаточно”.

“Я хочу звернути увагу, що не зовсім коректно говорити “війна в Україні”. Це війна в Європі і вона разом з анексією Криму триває стільки ж, скільки Друга світова війна”, – зазначив президент та наголосив, що прагне аби Україну взагалі не згадували в контексті хони небезпеки, але “повинно статися тільки тоді, коли на Донбасі настане мир і Україна відновить територіальної цілісності.

З іншого боку Зеленський відзначив оптимізм світових аналітиків щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

“Сьогодні чи не вперше за останні роки світові експерти помічають реальний прогрес в наближенні миру. А головне бачать, що укрїнська влада робить усе можливе для цього” – додав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com