“Не залишили ворогу іншого виходу, ніж втікати”: Залужний повідомив, скільки населених пунктів звільнили ЗСУ за добу

10.11.2022, 17:31
130701

Українські захисники продовжують звільняти Херсонщину та Миколаївщину від російських окупантів. Лише за вчора, 9 листопада,  ЗСУ звільнили від загарбників 12 населених пунктів.

Читайте також: У США фіксують ознаки відступу російської армії з Херсона: процес може затягнутися

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

“Протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв км території. На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі – 157 кв км”, – повідомив Залужний.

Він додав, що на Херсонському напрямку з 1 жовтня просування ЗСУ в глибину оборони противника склало до 36,5 км, загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв км, відновлено контроль над 41 населеним пунктом.

“Безпосередньо на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення, порушили систему управління військами противника. Тим самим не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі. За кожним так званим “жестом доброї волі” противника стоять колосальні зусилля наших військ. Так само, як ворог відходив з Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсону – це результат наших активних дій”, – зауважив Залужний.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com