Не зброєю: у Словаччині пояснили НАТО, як тепер допомагатимуть Україні

15.11.2023, 09:31
149805

Словаччина припиняє надання Україні військової допомоги із власних запасів. Однак країна в рамках підтримки продовжить постачання товарів інших груп і категорій.

Читайте також: Україна отримала від Німеччини новий пакет військової допомоги: що до нього увійшло

Про це повідомляє Міністерство оборони Словаччини.

Керівник словацького оборонного відомства Роберт Каліняк під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі 13 листопада розповів про нововведення Братислави щодо допомоги для України, яка відбиває широкомасштабну військову агресію РФ.

“Голова Міноборони Р. Каліняк поінформував генсека НАТО про припинення військової допомоги Україні зі словацьких запасів”, – йдеться у публікації.

Водночас у міністерстві заявляють, що попри це, Словаччина пропонує для української сторони “доволі широкий спектр гуманітарної, цивільної та технічної нелетальної допомоги”.

“Іноземні партнери повністю поважають рішення нового уряду”, – додали в Міноборони Словаччини.

В повідомленні словацького відомства також зазначається, що питання майбутньої допомоги для України було однією з головних тем переговорів Каліняка зі Столтенбергом у Брюсселі, що відбулися напередодні зустрічі міністрів оборони країн-членів Європейського Союзу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com