“Небачена трагедія”: Зеленський звернувся до українців у річницю Чорнобильської катастрофи

26.04.2020, 12:19
70629

Президент України Володимир Зеленський 26 квітня звернувся до українців з нагоди 34−ї річниці аварії на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції і закликав пам’ятати про трагедію. Звернення глави держави оприлюднене в його офіційному телеграм−каналі. 

Читайте також: Сьогодні 34 роки від дня Чорнобильської катастрофи: що важливо пам’ятати

“34 роки тому на українській землі сталася небачена трагедія: мирний атом, покликаний полегшувати життя й покращувати добробут людей, вийшов з-під контролю і став загрозою для всього живого на великій території навколо Чорнобильської атомної електростанції та далеко за її межами”, – наголосив він.

За словами Зеленського, для подолання наслідків аварії у той час бракувало навичок і знань, спеціальної техніки й обладнання.

“Проблему серйозно ускладнили дії тодішнього керівництва СРСР, яке до останнього намагалося приховати справжні наслідки катастрофи, наражаючи на смертельну небезпеку сотні тисяч громадян: і тих, хто боровся з наслідками вибуху на четвертому енергоблоці, і просто жителів навколишніх територій. У цей день ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, які врятували майбутнє від радіаційної небезпеки й відійшли у вічність”, – додав президент.

Також глава держави засвідчив глибоку шану ліквідаторам і висловив добрі слова на адресу представників різних професій, які сьогодні забезпечують відновлення та розвиток територій, що зазнали радіоактивного забруднення, а також захищають ці землі від нових стихійних лих.

Читайте також: Тищенко знову оконфузився, назвавши “святом” Чорнобильську катастрофу (відео)

“Чорнобильська катастрофа – це без перебільшення лихо планетарного масштабу. Вона стала не тільки гірким уроком з недавнього минулого, а й пересторогою на майбутнє. Планета Земля є колискою і домівкою для всього людства, і тому її збереження є відповідальністю кожної людини і спільним обов’язком усіх націй світу”, – резюмував Зеленський, висловивши переконання, що запорукою розв’язання глобальних проблем сучасності, серед яких і Чорнобильська трагедія, й надалі залишатимуться міжнародна солідарність і злагоджена праця заради кращого майбутнього нинішнього та прийдешніх поколінь.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com