Небезпечно для здоров’я: в Україні заборонили популярний лікарський засіб для росту вій

12.11.2021, 20:01
104985

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила на території України лікарський засіб Bimatoprost Ophthalmic Solution та Bimatoprost Ophthalmic Solution 0,03% w/v.

Читайте також: Чому шкідливий імбир та кому його категорично не можна вживати

Згідно із документом, в Україні заборонили реалізацію та застосування всіх серій медичного препарату Bimatoprost Ophthalmic Solution об’ємом 3 мл у концентрації 0,03% виробництва індійської компанії SUN PHARMA, пише 24 канал.

Також під забороною опинився засіб Bimatoprost Ophthalmic Solution 0,03% w/v по 3 мл від фармацевтичної компанії із Індії Ajanta pharma limited.

Як стверджують спеціалісти, препарати заборонили через виявлення незареєстрованих лікарських засобів із маркуванням іноземними мовами.

У Держлікслужбі наголосили, що такі засоби можуть бути небезпечними, нести потенційну загрозу життю та здоров’ю. Усі заклади, де наявні такі препарати, повинні вилучити їх з обігу і знищити, а також поінформувати відповідний територіальний орган Держлікслужби.

Зазначимо, препарати Bimatoprost Ophthalmic Solution і Bimatoprost Ophthalmic Solution 0,03% w/v є засобом для росту та зміцнення вій, головним компонентом якого є високоочищений синтезований біматопрост.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com