Небезпечно: лікар розповів, чому не можна приймати антибіотики при ранній фазі COVID-19

5.11.2020, 19:54
88356

Доктор Євген Дубровський, який працює у Київській клінічній лікарні №4, розповів, чому антибіотики у ранній фазі коронавірусу абсолютно не працюють. Про це він написав на своїй Facebook-сторінці. Медик ще раз нагадав, що ні в якому разі не можна прописувати самому собі антибіотики без призначення лікаря. Це може обернутися трагедією.

Читайте також: Лікарі назвали симптоми легкої форми COVID-19: перелік

Якщо приймати антибіотики без показань для цього, може виникнути тромбоутворення і набряк легенів. Стан різко погіршиться.

“Вони ніяк не діють на вірус. Це знають всі. Однак прийом антибіотика в ранній фазі коронавірусної хвороби не просто недоцільний. Як показали спостереження – це небезпечно. У кожного з нас в організмі живуть безліч мікроорганізмів – умовно патогенних. При прийомі АБ починається масова загибель бактерій і вивільнення в тканини і кров ліпополісахаридів. Ці та інші компоненти бактеріальної стінки і внутрішній зміст бактерій служать додатковим стимулом для міграції імунних клітин в тканину легенів”, – написав Дубровський.

Медик зазначив, що якщо безпричинно приймати антибіотик, незабаром організм може виробити до нього толерантність і він просто не буде ніколи діяти.

“Крім того, безконтрольний прийом АБ, наближає страшну проблему популяції в цілому: антибіотикорезистентність. Це складне слово несе в собі тривожний мессенж- якщо бактерії навчаться захищатися від АБ – у майбутньому ми залишимося беззахисними! Неефективні ліки – фатальна плата за нераціональне використання серйозних препаратів”, – попередив лікар.

Лікар розповів, що якщо на 6 день лікування від коронавірусу не допомагає – вам потрібно звернутися до сімейного лікаря. Той направить на аналіз крові і далі вирішить, чи потрібен вам препарат чи ні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com