Небезпечний тренд: лікар розвінчав міф про необхідність їсти багато лимонів

5.10.2021, 18:13
102384

Головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький розвінчав популярний міф про те, що вживання великої кількості лимонів позитивно впливає на здоров’я людини. Виявилося, цей тренд може викликати серйозні проблеми, навіть такі, як каміння у нирках.

Читайте також: Експерти назвали топ-5 ворогів інтимного життя

Про це Жиравецький розповів на своїй сторінці у Facebook.

Деякі вважають, що вживання великої кількості лимонів може покращити імунітет та підлужити сечу. Проте лікар вказав на негативні наслідки від цього так званого лайфхаку.

“Все було б ок, якби в нирках на фоні великих доз вітаміну С не утворювались камінці оксалати! Коли вони починають мандрувати вашими сечоводами вам буде не до лимонів і не до покращення імунітету!”, – написав Жиравецький.

За словами лікаря, якщо людина буде їсти багато лимонів, згодом вона може отримати сильний біль. Окрім цього, наслідки від такого небезпечного тренду можуть серйозно вдарити по гаманцю.

“Дроблення камінців вартує від 8000 до 25000 гривень за одну процедуру. Тому перед тим як займатись самолікуванням порадьтесь з лікарем урологом!”, зазначив Жиравецький, який вже мав у своїй практиці пацієнтів з такими проблемами після вживання лимонів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com