Небезпека “омікрону”: Україна закриває кордони для громадян з Африки

3.12.2021, 10:00
106309

Від 3 грудня в Україні через небезпеку розповсюдження коронавірусного штаму “омікрон” вводяться обмеження на в’їзд з восьми країн Африки.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

“Щоб запобігти новому штаму коронавірусу в Україні, сьогодні ухвалимо постанову, якою буде заборонено перетин українського кордону іноземним громадянам з країн, де на разі зафіксовано поширення нового штаму”, – сказав він.

Відтак, в Україну не зможуть потрапити громадяни ПАР, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Мозамбіку, Лесото, Есватині, Малаві.

Керівник уряду зазначив (досьє Шмигаля), що громадян України, які повернулися з цих країн, змусять відбути обов’язкову двотижневу самоізоляцію. Це саме стосується й  іноземців, які в’їжджають в Україну з вищезазначених країн.

Читайте також: На Буковині викрито групу шахраїв, які підробляли ПЛР – тести та медкартки про вакцинацію

Нагадаємо, вперше новий штам був виявлений у Ботсвані та ПАР, потім вірус проник до Європи. Також стало відомо, що “Омікрон” виявлено у європейців, які повернулися з Африки.

Передбачається, що штам є високозаразним, проте невідомо, наскільки він здатний “минати” антитіла, вироблені в організмі після вакцинації.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я в Росії Меліта Вуйнович закликала не панікувати через появу нової мутації коронавірусу. Вона заявила, що не відомо, чи обходитиме новий штам вакцину, і наскільки він знизить ефективність вакцин.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com