Нейрохірурга мобілізували як стрільця і він загинув на фронті – ЗМІ

5.07.2024, 11:30
161227

Заступниця голови медичного комітету ВР, нардепка Оксана Дмитрієва розповіла, що медика-нейрохірурга мобілізували на фронт стрільцем і він загинув.

Читайте також: Путін планує створити новий безпековий порядок разом з Китаєм, в якому не буде США, – ЗМІ

Про це депутатка розповіла в інтерв’ю виданню “Телеграф”.

За її словами, під час одного з візитів до лікарні (про який саме медзаклад йдеться, чи місто, видання не уточнює – Ред.) медики розповіли нардепці, що їхнього нейрохірурга мобілізували на фронт стрільцем. На жаль, цей чоловік вже загинув. Тепер в цій лікарні, яку нардеп не називає, не вистачає нейрохірургів.

“У них була ще жінка-хірург, але вона завагітніла. Тепер лікарня у розпачі, що у них не вистачає людей для повноцінної команди лікарів”, – розповіла Дмитрієва.

Нардепка пояснила, що розумію потребу у лікарях на фронті.

“Ми розуміємо, що там (на фронті – Ред.) вони теж мають бути. Проте таких спеціалізованих лікарів, підготовка який займає не один рік, все ж таки потрібно залишати в цивільній медицині, щоб вони лікували і цивільних, і військових. Все ж таки операції важкі мають виконуватися у лікарнях”, – вважає вона.

Водночас, Дмитрієва наголосила на неприпустимості мобілізації медиків на інші військові спеціальності, наприклад стрільцями.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com