“Немає фінансової подушки”: члени Кабміну просять підняти їм зарплату

14.12.2019, 21:16
56645

Деякі міністри просять вищу зарплату, бо їм важко утримувати свої родини і не всі мають “фінансову подушку”. Але їхні зарплати не можуть підняти, тому що тоді різниця з “мінімалкою” буде значною.

Читайте також: У Держстаті повідомили на скільки зросла середня зарплата в Україні

Про це розповів міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет в інтерв’ю телеканалу “Наш”, пише Укрінформ.

За словами Дубілета, чимало міністрів прийшли з бізнесу. Відповідно, там вони могли отримувати вищі зарплати, аніж у Кабміні.

“Я вам так можу сказати насправді, зараз серед міністрів і заступників міністрів багато розмов йде про те, що вони просять більшу зарплату, офіційну зарплату, звісно, тому що, насправді, багато хто з них прийшов з приватного сектору. Вони бачать, що в приватному секторі вони могли б отримувати там, я не знаю, у 10, у 20 разів більше, ніж зараз. І їм, дійсно, складно підтримувати свої родини”, – розповів він.

Також Дубілет зазначив, що в урядову команду можна залучити хороші кадри, але вони не можуть піти на ту зарплату, яка є в держсекторі. З іншого боку, додав міністр, підвищити їм зарплату неможливо, оскільки на рівні мінімальних зарплат в країні це буде виглядати погано.

Відповідаючи на запитання щодо себе, Дубілет зазначив, що його фінансовий стан трохи кращий, аніж у колег. І на місяць він витрачає  $3-5 тисяч доларів, з яких 2,5 тисячі йде на оренду квартири.

“На жаль, не у всіх міністрів є така “фінансова подушка”, як у мене, наприклад, і деяких інших колег. Тому, це дійсно у нас досить такі складні дискусії”, – підсумував Дубілет.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (1)

  • Ви їм покажіть”які фінансові подушки” є у медиків, зокрема, у медсестер. Нехай спробують прожити хоч один місяць на зарплату 3 500 грн, може тоді постидаються просити більшу зарплату, а почнуть активніше думати про здоров’я свого народу!

  • Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com