Нерухомість Авакова: як за держзарплату купити віллу в Італії (фото, відео)

16.02.2019, 10:11
12305

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков володіє значним капіталом та кількома маєтками, зокрема одним на узбережжі Середземного моря в Італії. Як же можна дозволити собі таку розкіш, коли живеш на держзарплату?

Читайте також: Полторак і Аваков вирішили, як поділити конфісковані “гроші Януковича”

Нещодавно активісти київської ініціативи “Речовий доказ” побували біля розкішного італійського маєтку Арсена Авакова, щоб нагадати йому про те, що за період своєї каденції він став “найкривавішим” Міністром внутрішніх справ, оскільки число нападів на активістів та журналістів за політичними мотивами різко збільшилось.

Активісти нанесли на паркан вілли імена та дати народження/смерті активістів Каті Гандзюк, Ірини Ноздровської, Павла Шеремета та Олександра Музичка. Також огорожу “прикрасили” 40 портретами постраждалих зі списку Гандзюк та прапорами України.

Хлопці хотіли цим нагадати, що останнім часом проти всіх “інакомислячих” розгорнувся справжній терор, а спричинило цю всю ситуацію свавілля та бездіяльність органів Нацполіції.

Після сміливого експеременту, на хлопців чекали справжні “пригоди” у бандитському стилі. Вікно їх орендованої автівки розбили невідомі. Звідти поцупили рюкзаки з особистими речами, а по поверненню в Україну одного з активістів, Назарія Кравченка, затримали та вимагали віддати відеоматеріали, зроблені в Італії.

Щодо розкішної нерухомості міністра, то вілла було придбано у 2017 році. Вона нараховує 26 кімнат у будівлі площею 566 метрів на першому, другому поверхах та у підвалі. Приблизна вартість нерухомості становить близько 774 тис євро. Найцікавіше те, що Аваков забув внести це майно в свою декларацію. Що ж, про таку дрібницю як вілла в далекій Італії майже на 600 кв.м з величезним басейном поряд дійсно можна забути.

Цікавим залишається і той факт, як зросли статки міністра і його сім’ї у період з 2011 по 2017 рік. Якщо у 2011 вони становили  2,4 млн грн, то у 2017, враховуючи гроші в банку, дивіденди, доходи від відчуження тощо, подружжя Авакових задекларували 69,8 млн. грн, 2,4 млн дол, 1,69 млн євро, 1,9 тис канадських доларів та 96 тис. японських єн. 55,8 млн грн із цих грошей – це дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав фірмі “Atmosphere Entertainment Inc” із Нью-Йорка. Саме ця компанія, розповідав глава МВС, придбала у його дружини частку телеканалу “Еспресо”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com