Незважаючи на страшну пандемію коронавірусу, в Росії провели помпезний парад в честь 75-ої Перемоги

24.06.2020, 10:53
76368

Незважаючи на страшну пандемію смертоносного коронавірусу, у середу, 24 червня, на Красній площі в Москві проходить парад Перемоги, який цього року перенесли з 9 травня.

Читайте також: Коронавірус у РФ: Covid-19 підчепили сотні учасників репетиції параду

Про це повідомляє Страна.

24 червня 1945 року відбувся якраз найперший парад перемоги над Німеччиною в столиці СРСР.

Паради на честь 75-річчя Перемоги сьогодні проходять ще в 27 російських містах. При цьому в деяких регіонах влада відмовилася від маніфестацій або вирішили провести паради без глядачів.

Очікується, що участь в параді на Красній площі візьмуть лідери таких держав, як Білорусь, Узбекистан, Боснія і Герцеговина, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Сербія, Південна Осетія і Абхазія.
Мав приїхати глава Вірменії Нікол Пашинян, але надалі він відмовився через епідеміологічну обстановку. Президент Хорватії Зоран Мілановіч не приїде, оскільки у нього зламався літак. Не буде і представників Німеччини. У Берліні пояснили, що через пандемію.

Володимиру Зеленському Кремль не відправляв запрошення. Там заявили, що Україна не демонструє бажання розділити свято. У свою чергу український президент завив, що не поїхав би на парад Перемоги в Москву, навіть якби його туди покликали.


Також провезли захоплені в України безпілотники. Загалом, якщо це і парад перемоги, щось не над німцями.парад в Донецке 2020

Також були задіяні 11 парадних розрахунків в історичній формі одягу: група зі штандартами фронтів Великої Вітчизняної війни, рота з Бойовими прапорами військових частин періоду 1941-1945 років, роти піхоти та народного ополчення.

Увечері в 22-23:00 за місцевим часом в Москві та інших містах Росії дадуть салюти. У Москві планують випустити близько 10 тисяч салютних пострілів під 30 залпів з артилерійських знарядь ЗІС-3 часів Великої Вітчизняної війни.

Одночасно паради проходять в “ДНР” і “ЛНР”.

Нагадаємо, станом на 24 червня в Росії зафіксовано 598 878 випадків зараження коронавірусом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com