Нідерландський суд пред’явив обвинувачення 4 бойовикам у справі збиття Boeing на Донбасі

19.06.2019, 15:50
29795

Прокуратура Нідерландів пред’явила звинувачення у справі про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі у 2014 році чотирьом підозрюваним: Ігорю Гіркіну (Стрєлкову), Сергію Дубинському, Олегу Пулатову і Леоніду Харченку. Про це оголосили на прес-конференції міжнародної Об’єднаної групи з розслідування катастрофи (JIT) в Ньювегені, передає УНІАН.

Читайте також: Президентський літак відправили до Грузії, щоби забрати українську багатодітну сім’ю

Усіх чотирьох підозрюваних збираються оголосити в міжнародний розшук. За даними розслідувачів Bellingcat, екс-ватажок бойовиків Ігор Гіркін (Стрєлков) знав про перекидання “Бука” і тісно співпрацював з відповідальними за його пересування на окупованій території.

Дубинський Сергій (“Хмурий”), просив доставити “Бук” для протидії українській авіації. Припускається, що він координував пересування ракетного комплексу 17 червня в день катастрофи MH17, а також брав участь у зворотному перекиданні його на територію Росії. Крім того, саме Дубинський розпорядився забезпечити охорону “Бука” на пусковий точці в районі Сніжного. Припускається, що “Хмурий” зіграв ключову роль у рішенні збити літак, прийнявши його за воєнне судно. Підозрюваний Олег Пулатов, позивні “Гюрза” і “Халіф” – колишній підполковник Збройних сил Росії. Він, ймовірно, був причетний до охорони установки “Бук” на місці пуску на південь від Сніжного.

Леонід Харченко, позивний “Кріт” – командир розвідувального батальйону “Крота” у 2-му відділі “ГРУ ДНР”. Він причетний до охорони установки “Бук” в районі місця пуску на південь від Сніжного. Можливо, він також координував транспортування “Бука” з Донецька до місця пуску і подальшу евакуацію “Бука” з місця пуску назад до Росії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com