Німеччина може імпортувати нафту з Росії в обхід санкцій – ЗМІ

19.10.2023, 14:03
148515

До Німеччини попри санкційний режим може потрапляти нафта з Росії через дочірнє підприємство “Роснефти” Rosneft Deutschland GmbH, яке ввозить її нібито з Казахстану.

Читайте також: Німеччина хоче віддати пріоритет надання зброї Ізраїлю – Тagesschau

Джерело: “Європейська правда” з посиланням на розслідування німецьких мовників NDR, WDR і газети Süddeutsche Zeitung

Розслідувачі виявили, що головне митне управління Німеччини на початку вересня зобов’язало митні органи Берліна й Франкфурта-на-Одері “без затримок” пропускати нафту для Rosneft Deutschland.

Хоча розпорядження митного регулятора ФРН не є чимось незвичайним, на практиці воно означає, що дочка “Роснефти” в Німеччині може імпортувати сиру нафту без безпосередньої її перевірки на предмет обходу санкцій.

До санкцій Rosneft Deutschland отримувала 100% нафти з Росії, а нині начебто переорієнтувалась на Казахстан.Тому Управління по боротьбі з контрабандою німецької митниці вбачає “високий ризик” того, що за допомогою таких транзакцій можна обійти російські санкції.

До того ж, казахстанське нафтове родовище, з якого нібито перекачується нафта до Німеччини, частково належить російській компанії “Лукойл”. А отже, російська держава все одно може заробляти на цих поставках.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com