Німеччина передасть Україні свої Marder та Patriot: про що домовилися Байден та Шольц

6.01.2023, 10:01
133695

Президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц під час телефонної розмови в четвер, 5 січня, обмінялися думками щодо агресивної війни, яку Росія веде проти України. Німецький лідер заявив, що його країна приєднається до Сполучених Штатів у постачанні Україні додаткової батареї ППО Patriot.

Читайте також: У Білорусі затримали священника, який молився за українських захисників

Про це повідомили у пресслужбі Білого дому.

“На тлі атак Росії ракетами і безпілотниками, які тривають проти критичної інфраструктури України, президент Байден і канцлер Шольц підтвердили свій намір і надалі підтримувати нагальні вимоги України щодо можливостей протиповітряної оборони”, – йдеться у повідомленні.

В Білому домі нагадали, що наприкінці грудня США оголосили про передавання Україні батареї зенітних ракет Patriot. Олаф Шольц запевнив, що Німеччина приєднається до Сполучених Штатів у постачання Україні додаткової батареї цього протиракетного комплексу.

Лідери двох держав висловили спільну рішучість продовжувати надавати необхідну фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно. Надаючи військову допомогу, США також мають намір поставити Україні БМП “Бредлі”, а Німеччина — БМП “Мардер”. Обидві країни планують тренувати українські війська на відповідних системах.

Байден та Шольц підтвердили свою підтримку суверенітету та незалежності України, а також солідарність з українським народом перед лицем агресії Росії.

“Президент Байден і канцлер Шольц висловили вдячність за військову підтримку, яку інші члени Альянсу та партнери надають Україні, схвалили поточні координаційні зусилля Контактної групи з питань оборони України та привітали додаткові пожертвування систем протиповітряної оборони та бойових машин”, – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com