Німеччина спрощує правила працевлаштування для українців

8.03.2020, 20:45
65882

Стало відомо, що Німеччина відкриває для українців перспективи роботи не тільки на кваліфікованих виробництвах. Як повідомляє сайт newformat.info, влада Німеччини заявила, що зможуть приймати на роботу людей без освіти, але з досвідом роботи.

Читайте також: Чеські лікарі просять свій уряд спростити працевлаштування українських медпрацівників

Звичайно ж українці, які працюють в Польщі, цінують переваги роботи в цій країні. Перш за все − польську мову схожий на український і мовного бар’єру практично не виникає, ну а друге − це територіальна близькість до батьківщини. Але коли українцям ставлять запитання про міграцію, то вони вважають за краще називати Німеччину.

Так, нещодавно було проведено дослідження і 33% українців перебувають в Польщі, не виключають того, що незабаром вони переберуться до Німеччини. Відтік робочої української сили з Польщі, зможе стати для країни досить немаленькою проблемою, але це якщо тільки Берлін розширить трудові професії, які включають в себе будівництво і обробку харчових продуктів.

Також конкуренція за робочі місця межу Польщею і Німеччиною торкнеться самої дефіцитну групу − це професіонали. Багато польські працедавці вже помітили таку тенденцію, що багато українців залишають свої насиджені мета в Польщі і мігрують до Німеччини.

Читайте також: У Раді зменшили штрафи за неофіційне працевлаштування

Також президент компанії з працевлаштування Кшиштоф Інглот розповів про те, що як тільки німці відкрили свій ринок праці для фахівців з країн, які не входять до ЄС, то українці, які працюють на польських підприємствах дуже різко захотіли мігрувати на заробітки до Німеччини.

Але за оцінками іншого польського експерта з працевлаштування, в Німеччині існують певні процедури і вимоги до мігрантів, в тому числі і до українців. Бо не кожен українець зможе пройти ці процедури, тому масова міграція українців до Німеччини просто неможлива.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com