Німеччина вводить жорсткий локдаун до 10 січня

13.12.2020, 15:42
91435

Від 16 грудня по всій Німеччині припиняють роботу магазини роздрібної торгівлі, за винятком продовольчих, закриваються школи й дитячі сади.

Читайте також: Німеччина готова знову приймати важкохворих з COVID-19 з інших країн ЄС

Як зазначає “Європейська правда“, посилаючись на Deutsche Welle, про це в ході відеоконференції 13 грудня прийняли рішення канцлер Ангела Меркель і прем’єр-міністри 16 федеральних земель Німеччини.

Обмеження триватимуть як мінімум до 10 січня. Крім продовольчих магазинів, відкритими залишаться аптеки, галантереї, бензоколонки, банки, ощадкаси і поштові відділення.

Передбачено також невеликий ряд інших винятків. На різдвяні свята 24 – 26 січень дозволені зустрічі у вузькому сімейному колі, максимальне число учасників таких зустрічей (не більше дев’яти дорослих) повинні визначити федеральні землі в залежності від епідеміологічної ситуації.

На Новий рік (31 грудня і 1 грудня) вводиться заборона на масові заходи, громадянам настійно рекомендується відмовитися від запуску феєрверків.

У період жорсткого локдауна дозволяється відвідування богослужінь в храмах, але лише при дотриманні соціальної дистанції та масочного режиму. Спів в храмах забороняється. На великі богослужіння допускатимуть лише за попереднім записом.

З 16 грудня по 10 січня громадянам рекомендовано відмовитися від поїздок в інші регіони Німеччини або за кордон за винятком тих випадків, коли це абсолютно необхідно.

Підприємства, які постраждали від локдауну, можуть розраховувати на отримання ширшої допомоги від держави. Максимальна сума допомоги збільшується з 200 до 500 тисяч євро, але лише для тих компаній, яким безпосередньо чи опосередковано загрожує банкрутство. Передбачена і компенсація через втрату товарів в ціні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com