Німецька євродепутатка Віола фон Крамон помітила непослідовність у діях Володимира Зеленського щодо Віктора Медведчука

26.02.2021, 09:48
94950

Євродепутатка Віола фон Крамон зауважила, що Володимир Зеленський вводить санкції проти проросійського політика Віктора Медведчука і водночас не звільняє Андрія Єрмака, який, за її словами, тісно взаємодіє з Кремлем, – передає Deutsche Welle.

Читайте також: Народні депутати мають намір блокувати новий телеканал, створених “трійкою Медведчука”

Заступниця голови делегації Європарламенту з асоціації з Україною Віола фон Крамон (Viola von Cramon) заявила, що президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти одного з лідерів партії “Опозиційна платформа – За життя” (ОПЗЖ) Віктора Медведчука, бо намагається показати українцям, що орієнтується на них. Про це вона заявила в інтерв’ю DW, опублікованому в п’ятницю, 26 лютого.

“Ми бачимо у Зеленського певний опортунізм. Виборці дали великий кредит довіри йому та його політиці. Але тепер рівень його підтримки падає. І він намагається показати виборцям з усіх регіонів, що він орієнтується на них. Він діє жорстко щодо Медведчука. Але Андрій Єрмак досі залишається главою Офісу президента. Тобто, з одного боку, жорсткі дії щодо тих, хто веде політику в Україні на боці Росії. З іншого, він дозволяє собі тримати главу Офісу, який дуже тісно взаємодіє з Кремлем”, – вважає євродепутатка.

Ескалація малоймовірна

Також фон Крамон зазначила, що не впевнена, щосанкції щодо трьох телеканалів і Медведчука можуть призвести до ескалації з боку Росії.

“Потенціал до шантажу в Кремля є постійно. Він може весь час як збільшувати, так і зменшувати рівень насильства. Чи загострить одне чи інше рішення ситуацію, чи стане більше насильства та загиблих – я не впевнена. Звісно, це одразу намагаються використати. Але ситуація дуже прикра вже давно”, – зауважила євродепутатка.

За її словами, ситуація на Донбасі “принципово не змінилася”. “Хоча Зеленський уже півтора року при владі. І хоча Єрмак активно веде процес примирення з Росією. Але де-факто нічого не змінилося, хіба що крім звітів ОБСЄ, які документують менше пострілів. Видавати це за великий успіх складно. Якщо Путін бачить свій інтерес у загостренні конфлікту, бо він таким чином хоче натиснути на Захід, – це його рішення. Але я не можу назвати це реакцією на політику України”, – сказала фон Крамон .

Санкції проти Медведчука і Марченко

Обмежувальні заходи проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко Рада національної безпеки і оборони запровадила в п’ятницю, 19 лютого. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, під обмежувальні заходи підпадає усе майно, яке є у лідера ОПЗЖ.

При цьому Данілов зазначив, що санкції було запроваджено через підозри у фінансуванні Медведчуком тероризму. “СБУ веде кримінальне провадження за статтею про фінансування тероризму. Відповідно до цієї статті застосовані санкції”, – зазначив Данілов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com